03/07/2024

Pakliže bychom měli najít nejkritizovanější pořad vysílaný na českých televizních stanicích, pravděpodobně by jedním z hlavních kandidátů byly Otázky Václava Moravce. Zároveň jde o jeden z nejdéle vysílaných pořadů, přičemž obě věci spolu zcela jistě souvisí. Pokud se něco omílá opravdu dlouho, v tomto případě už desítky let, jednoduše se to vyčerpá.

Panují neshody

Na ničem jiném to není tak dobře vidět jako právě na OVM. Tento pořad už divákovi prakticky nemá co nabídnout a mnohé jeho sledování naopak rozčiluje. Lidé příliš nechápou, proč Česká televize drží na tomto prestižním postu tak dlouho jediného člověka, který navíc není zrovna proslulý tím, že by se staral o veřejnoprávní vyváženost. Jistě, na oko vše splňuje, ale stylem moderace v drtivé většině případů prozradí, na jaké straně stojí.

Odborníci přitom předpokládali, že nový generální ředitel České televize Jan Souček udělá v tomto ohledu zásadní změny. Někteří moderátoři včetně Moravce zkrátka přesluhují a televize si zasluhuje pořádnou restrukturalizaci a reorganizaci, a to právě s ohledem na jména vyskytující se na obrazvoce.

Stále se tak přitom nestalo, a to přesto, že se Moravec s novým ředitelem už pustil do křížku. Snad aby ukázal, jak silnou pozici má a že jeho se rozhodně nikdo zbavovat nebude. Podle zákulisních informací hraje na to, že jeho případné stažení z obrazovek by způsobilo v určité části veřejnosti velkou vlnu nevole, a ta by mohla vyústit dokonce v demonstrace, s nimiž má Česká televize bohaté zkušenosti.

Měl by odejít sám

Jak se ukazuje, nové vedení České televize na to jde jinak, a to metodou odsunu do bezvýznamnosti. “Chtějí mu to pořádně znechutit a postaví kolem něj nové pořady, které se budou prioritizovat. Cílem je aby odešel sám,” říká zdroj z České televize na adresu Václava Moravce.

Také proto už se chystá změna modelu OVM. Nově by se v něm měli moderátoři střídat, přičemž druhou moderátorkou by měla být žena. “Dělají to tak, aby na to Václav nemohl říct ani popel, jelikož by to navenek působilo hloupě,” tvrdí zdroj.

Čtěte také: Česká televize vás bude sledovat. Poplatkům už nikdo neunikne, jinak brutální pokuty

To ovšem není zdaleka všechno. Česká televize podle dostupných informací vyvíjí další debatní formáty, které by měly OVM vytvářet vnitřní konkurenci. Potom půjde také o čísla sledovanosti, které nové pořady získají. Česká televize v tomto ohledu totiž začíná ztrácet na konkurenční Novu a Primu, které už mají vlastní nedělní diskuze.

Foto: Shutterstock

2 názory u článku “Česká televize zatočila s Moravcem. Udělali mu hroznou věc, to nemůže ustát

  1. Důležité je správně vystrašit národ aby měli strach a nejistotu. Tohle se zatím daří!! Záchranou má být EU, strach z Ruska a USA vás ochrání, Mopslici pětikolky to zařídí. Potom můžou jestřáby zbrojit a ovce vše schválí. Tak nějak.

  2. Ano! Čistě pro vyváženost jen doplním, že voda vždy rovná, protože má vodorovný povrch a nemůže tak obalit žádnou kouli nebo míč.
    Proto je nemožné, aby byla zeměkoule 🌎 kulatá. Je vodorovná a tedy placatá. 😜

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *