08/05/2024

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP), jako největší zdravotní pojišťovna v České republice, přichází s novinkou, která potěší mnohé rodiče a jejich děti. Pro nadcházející rok 2024 VZP zvyšuje rozpočet fondu prevence a mezi novými příspěvky se objevuje i podpora lyžařského výcviku.

Příspěvek 2000 Kč na lyžařský výcvik

V rámci tohoto programu VZP nabízí finanční příspěvek ve výši 2000 korun na lyžařský výcvik pro děti. Tento příspěvek je určen k pokrytí části nákladů spojených s lyžařským kurzem, organizovaným školou. Jedinou podmínkou pro získání příspěvku je potvrzení o účasti dítěte na kurzu.

Jednoduché podávání žádosti

Proces získání příspěvku je navržen tak, aby byl co nejsnadnější pro klienty VZP. Od 1. ledna 2024 si klienti mohou na webu VZP stáhnout formulář “Potvrzení o účasti dítěte na organizovaném lyžařském kurzu”. Tento formulář slouží zároveň jako doklad o úhradě kurzu. Po návratu dítěte z lyžařského výcviku se formulář nechá potvrdit školou a spolu se žádostí o příspěvek se odesílá na příslušnou adresu VZP.

Flexibilní způsoby podání žádosti

VZP umožňuje podání žádosti o příspěvek různými cestami. Rodiče mohou využít online aplikaci Moje VZP, doručit žádost osobně na pobočce VZP, nebo ji poslat poštou. Alternativně je možné vložit žádost do sběrného boxu či poštovní schránky pobočky VZP. Tento flexibilní přístup umožňuje rodinám snadno využít nabízenou podporu bez ohledu na jejich geografickou polohu či přístup k internetu.

Zvýšení rozpočtu fondu prevence

VZP v roce 2024 významně zvyšuje rozpočet svého fondu prevence, a to o více než 60 %, dosahující hodnoty 1,6 miliardy korun. Díky tomu dochází nejen k navýšení některých stávajících příspěvků, ale i k zavedení nových. Mezi nimi je právě zmíněný příspěvek na lyžařský výcvik, ale také například příspěvek na odlehčenou sádru pro děti nebo na očkování proti pásovému oparu pro klienty nad 50 let.

Foto: Shutterstock

Podpora pohybových aktivit

VZP klade důraz na podporu zdraví a aktivního životního stylu, zejména u mladších generací. V příštím roce proto VZP přispívá na pohybové aktivity dětí a mladistvých částkou 2000 korun, což je dvojnásobek oproti letošnímu roku. Tento příspěvek mohou rodiče využít nejen na lyžařský výcvik, ale také na úhradu dalších sportovních aktivit, jako jsou sportovní kroužky, kluby nebo posilovny.

Klíčové informace pro čerpání příspěvku

Při podávání žádosti je nutné, aby formulář s potvrzením o absolvování lyžařského kurzu nebyl starší než tři měsíce. VZP nepřijímá jiné dokumenty, takže proces je maximálně zjednodušený a přehledný.

Foto: Shutterstock, zdroj: VZP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *