30/04/2024
Karolína Plíšková

Autor: si.robi – Pliskova Ka. RG16 (1), CC BY-SA 2.0, Zdroj: Wikipedia.org / Původní fotografie byla upravena oříznutím a změnou velikosti

Autor: si.robi – Pliskova Ka. RG16 (1), CC BY-SA 2.0,
Zdroj: Wikipedia.org / Tato fotografie je derivátem originálu

Nejlepší česká tenistka současnosti Karolína Plíšková se definitivně rozchází s dosavadní španělskou trenérkou Conchitou Martínezovou. Její místo obsadí Daniel Vallverdu, který v minulosti vedl řadu hvězd včetně Tomáše Berdycha. O tomto kroku informoval manažer a zároveň životní partner Plíškové Michal Hrdlička.

Plíšková zažila skvělou sezónu a míří ještě výš

Sedmadvacetiletá Karolína Plíšková v roce 2019 opravdu válela. Vyhrála čtyři turnaje a zimu tráví na druhém místě světového žebříčku WTA. Grandslamový titul je pro ni však i nadále zakletý, proto se ke konci listopadu rozhodla ukončit spolupráci s Conchitou Martízenovou. Její místo obsadil Daniel Vallverdu, který je skutečně odborníkem na slovo vzatým.

Rodák z Venezuely v minulosti spolupracoval například s Andym Murrym, Juanem Martínem Del Potrem, Grigorem Dimitrovem či Stanem Wawrinkou. Rok a půl pomáhal s přípravou také Tomáši Berdychovi. Angažmá v týmu ženské tenistky je pro něj naprosto novou zkušeností. Výzvy se ovšem nebojí, ačkoli pár důvodů ke strachu by se jistě našlo.

O Karolíně Plíškové je totiž dobře známo, že mění trenéry jako na běžícím páse. Za posledních pár let se u ní vystřídalo už šest tváří. Jak dlouhou spotřební lhůtu bude mít Daniel Vallverdu?

Plíšková už začala s kondiční přípravou

Tenisové sezóně sice odzvonilo teprve před měsícem, nicméně Karolína Plíšková rozhodně nezahálí. Individuálně již začala s kondiční přípravou a od příštího týdne ji čeká soustředění s novým koučem. Po Vánocích se ukáže na prvním turnaji v Austrálii. Bude duo Plíšková Vallverdu úspěšné? Michal Hrdlička – manažer a zároveň manžel české tenistky – tomu bezmezně věří.

Zdroj: Karolina-pliskova.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *