30/04/2024

By Redakce ktera poskytuje fotky FC Baníku Ostrava - https://www.fcb.cz/clanek.asp?id=Lubos-Kozel-Chci-hrat-technicky-kombinacni-fotbal-8548, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85785010 / Původní fotografie byla upravena oříznutím a změnou velikosti

Baník Ostrava zveřejnil výčet letních změn v kádru. Slezský klub opustilo poměrně značné množství hráčů v čele s legendárním Milanem Barošem. Několik šikovných fotbalistů ale vzniklé trhliny vyplnilo.
By Redakce ktera poskytuje fotky FC Baníku Ostrava, CC BY-SA 4.0, zdroj: Wikipedia Commons / Původní fotografie byla upravena oříznutím a změnou velikosti

Letní přestupové období přineslo rozsáhlé změny a FC Baník Ostrava tohoto dění pochopitelně nezůstal stranou. Řady účastníka elitní skupiny o titul opustila řada kvalitních hráčů. Odchodům pak zcela jednoznačně vévodí legendární Milan Baroš, jehož bohatá dráha profesionálního fotbalisty definitivně skončila. S klubem se dále rozloučili také Václav Procházka, Martin Šindelář nebo Robert Hrubý. Ostravský celek naopak počítá s šesticí (staro)nových tváří, kterou si záhy představíme.

Tomáš Zajíc

Příchod čtyřiadvacetiletého útočníka Tomáše Zajíce si ostravský Baník pojistil už koncem letošního dubna, sezónu jej ovšem nechal dokončit v barvách mateřského Slovácka. Klubu z Uherského Hradiště se po talentovaném odchovanci jistě zasteskne, jelikož v posledních čtyřech letech patřil k oporám tamních ofenzivních valů. Osobní statistiky ozdobil celkem šestadvaceti ligovými brankami. Luboš Kozel si mladíka vyhlédl díky jeho pracovitosti, rychlosti a pohyblivosti. Nedostatkem prostoru by proto navzdory silné konkurenci trpět neměl.

Jan Juroška

Vedení klubu 1. FC Slovácku se nevzdalo pouze výše zmíněného Tomáše Zajíce. Společně s ním se z Uherského Hradiště pakoval také obránce Jan Juroška. Po vzoru svého týmové kolegy posílil sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí nedaleký Baník. Ten pro něho rozhodně není neznámým územím, kdysi zde totiž působil jako junior. Odchovanec pražské Dukly vnímá obrovský posun k lepšímu, kterým ostravský celek v posledních letech prošel. Zároveň doufá, že vlastními silami přispěje k dalším úspěchům.

Daniel Tetour

V pořadí třetí posilou rozprášeného kádru Luboše Kozla se stal záložník Daniel Tetour, který podepsal dvouletý kontrakt. S hlavním trenérem Baníku pojí šestadvacetiletého mládežnického reprezentanta společná minulost. Oba totiž působili v klubu FK Dukla Praha a moc dobře tedy vědí, co od sebe navzájem očekávat. Talentovaný mladík se vydává na svou první anabázi mimo hlavní město, takže bude zajímavé sledovat, zda-li v novém působišti dostane tolik prostoru, na kolik byl doposud zvyklý.

Ondřej Chvěja, Muhamed Tijani, Oleksander Azackij (návraty z hostování)

Mezi nováčky v klubu FC Baník Ostrava musíme započítat také hráče, kteří se vrátili z hostování. Dvaadvacetiletý záložník Ondřej Chvěja se po třech letech cestování konečně usadil. Nejprve kopal za Frýdek-Místek, následně hájil barvy druholigových Vítkovic. Během posledního ročníku FNL naskočil do třiadvaceti zápasů a vstřelil sedm ligových branek. Dalším navrátilcem je dvacetiletý útočník Muhamed Tijani. Mládežnický reprezentant rodné Nigérie strávil posledních šest měsíců v klubu MFK Karviná, kde sbíral první ligové zkušenosti. V neposlední řadě se o další šanci v Ostravě popere také šestadvacetiletý ukrajinský obránce Oleksander Azackij, který se vrátil ze Zlína.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *