18/10/2024

Včerejšek byl velkým důvodem k radosti pro všechny milovníky klasického televizního vysílání. Ačkoliv se totiž nějakou dobu zdálo, že běžné terestrické lineární televizní programy budou postupně zanikat, jelikož na jejich místo nastoupí modernější formy vysílání typu streamingu, opak je pravdou. Zdá se, že karta se obrací a streamovací služby se pomalu, ale jistě vyčerpávají.

Velké jméno v Česku

Některé výzkumy ukazují, že příliv diváků na Netflix nebo Disney se zastavil a lidé se opět vrací k běžnému televiznímu vysílání. Na to reagují také světoví mediální giganti, jako je například Warner Bros. Discovery. Právě ta totiž v České republice nově spustila program Warner TV. Jde přitom o tu samou společnost, která v rámci kabelové televize provozuje takové kanály, jako je HBO, Cinemax nebo Discovery.

Obsah této společnosti tak byl vždy určitým způsobem placený, ať už to bylo na kabelu nebo na streamingu. Výjimkou byla licence běžným televizím, kdy si třeba Nova nebo Prima mohly koupit určitý balíček programů a potom je vysílat obalené reklamou.

Ve Warner Bros. si ale řekli, proč takovýto lukrativní byznys přenechávat jiným, když si poměrně snadno mohou otevřít vlastní TV stanici. Získali proto licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, a už to všechno jelo. V dnešní době není složité provozovat televizi, obzvlášť když jí máte od počátku čím zaplnit.

Kvanta obsahu lákají diváky

A obsahu, toho má Warner TV k dispozici skutečně velké množství, jak vyplývá z jejích nových webových stránek. Od 2. dubna 2024 tedy televize zahájila celoplošné vysílání, přičemž každý zájemce by ji měl ve své televizi najít v nabídce, jelikož obsadila předpřipravenou frekvenci.

Čtěte také: Česká televize vyběhla s diváky. Ti nevěřili vlastním očím, co jim provedla

Program nabízí velmi slibný. Sestává z velmi známých seriálů, jako je například Smallville nebo Uklízečka, ale nabídka také celou řadu filmových hitů. Podobný koncept na českém trhu už nějakou dobu úspěšně razí Paramount Network. Ovšem v tomto případě se zdá, že úspěch bude ještě větší a konkurenci rozhodně nepotěší, že jim diváky ve velkém odláká nový kanál.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *