30/04/2024

Kdy už tohle skončí? Kdy už si český zákazník bude moci pořídit když ne kvalitní, tak alespoň bezpečné potraviny? Zdá se, že obchodní řetězce na jakékoliv kontroly zboží, které prodávají, kašlou stále více. Výrobci to pochopitelně vidí, a tak se příliš nezaobírají tím, aby si dali pozor na výrobu.

Velké zklamání z výrobku

Tentokrát se to opět ve velkém ukázalo v obchodech Lidl, které prodávaly mimořádně nebezpečnou konzervovanou zeleninu. Šlo o velmi oblíbené pasterované kysané zelí s vínem, které se prodávalo pod privátní značkou řetězce Freshona. Tu zákazníci vyhledávají kvůli jejímu dobrému poměru kvality a ceny. Jak se ale ukazuje, s tou kvalitou to asi nebude zase tak zázračné, ba právě naopak.

Co se vlastně stalo? Něco, co absolutně nikdo nechápe. “Ve výrobku se vyskytovaly řezy košťálů a jejich tvrdých nebezpečně ostrých zdřevnatělých částí různé velikosti,” uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve svém hlášení.

Zjevně se tedy něco pokazilo v procesu výroby. “Celou záležitost aktuálně řešíme s dodavatelem, zda a případně jak se mohl podobný případ stát. Znamená to projít kompletně celou linku a celou cestu zboží, následně provést také test metaldetektoru,” uvedl k případu samotný Lidl.

Dvakrát za měsíc

Problémy se závadností potravin mají několik příčin. Jednak se do nich mohou dostat regulované látky v nadlimitním množství, což je nejčastější případ. Možná ještě nebezpečnější ale je, že se tam dostanou předměty nebo části, které tam skutečně nemají co dělat.

Čtěte také: Billa má problémy, zákazníci si stěžují. Obchod jako za socíku. A co teprve ten přebalenej hnus z Penamu

Bohužel Lidl měl v tomto měsíci i další podobný případ. Zákazník totiž v jeho paštice našel šrouby a kovové částice. Raději si ani nepředstavovat, co by se stalo, kdyby něco takového zkonzumoval.

Foto: Shutterstock


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *