17/05/2024

Obchodní řetězce v České republice na tom s kvalitou zboží nejsou kdovíjak. Některé jsou však lepší, jiné horší, což už znamená, že u nich mají zákazníci vážné obavy nakupovat. Do druhé skupiny se v poslední době začíná řadit také Albert, který se přitom snaží působit tak, že dbá na kvalitu potravin.

Zákazník měl štěstí

Ovšem opak je pravdou. Nedávno se řešil skandál kolem toho, v jakých podmínkách jsou chována kuřata, která prodává. Řada zákazníků se zařekla, že si tam už kuře nikdy nekoupí. Je tu také poměrně dlouhá řada případů, kdy v Albertu Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila závažné pochybení.

A potom jsou tu i příběhy samotných zákazníků, o které se neváhají podělit. Nutno říct, že jde o skutečně vypečené věci, jako naposledy v případě Pavla Cimbála, který celou anabázi popsal.

V Albertu měli Svijanský máz za jedenáct korun. Což je dobré pivo, a tak jsem si k němu koupil i šáteček s párkem ve slevě. Jenže ouha, jak jdu po přechodu, cosi se uvnitř začalo pohybovat a šup, párek druhou stranou vyklouznul a už se válel na silnici. Smůla? Nikoliv, jak se ukázalo,” napsal zákazník, který se podělil také o fotografii.

Rázem bylo jasné, proč danou situaci neoznačil jako smolnou. Pokud by mu totiž párek z šátečku nevyklouzl, potom by zkonzumoval komplet plesnivou potravinu, která by ho mohla ohrozit.

Dali to tam záměrně?

Je na pováženou, jak se něco takového může stát. Pouze to potvrzuje podezření, že do podobných produktů se využívá jen to nejhorší zboží. Například když už párky procházejí, využijí se ještě pro pekařské výrobky s tím, že se v nich leccos zakryje.

Čtěte také: Slavný český obchod definitivně končí. Po 100 letech zavřel krám. Češi nevěří vlastním očím

K věci se vyjádřila i jedna z bývalých zaměstnankyň Albertu, podle které je takřka nemožné, aby se něco takového stalo bez vědomí personálu, což je doslova alarmující. “Zrovna v Albertu na pekárně jsem brigádničila a šátečky se připravovaly vždy den předem, ráno se pak daly péct. Nechápu, že si tohohle nikdo nevšiml, když to připravoval. Pochybuju, že by to zplesnivělo za těch pár hodin,” uvedla prodavačka. Tudíž to vypadá, že se někdo pokusil vědomě propašovat plesnivý párek do výrobku.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *