19/09/2024

Pohár trpělivosti s tím, jaké potraviny se prodávají v České republice, pravděpodobně definitivně přetekl. A to poté, co se opět ukázalo, že tu existuje dvojí kvalita potravin. Zatímco něco se stejným obalem se prodává v zahraničí ve velmi dobré kvalitě, v tuzemsku je to kompletně ošizené. Výrobce ale dělá jakoby nic, a prodává to dokonce za stejnou cenu.

Už to opravdu stačilo

Debatu rozvířil Tomáš Pflanzer, který si dal v Itálii známou zmrzlinu Cornetto od Algidy, která spadá do koncernu Unilever. “Po několika týdnech v Itálii, jsem si řekl, že si ji připomenu i doma. Koupil jsem si tedy Cornetto i v Česku a čekal podobný zážitek,” napsal na svých sociálních sítích. Jenže žádné dobroty se nedočkal. Zde totiž namísto kvalitní zmrzliny dostal odpornou hmotu z rostlinného tuku.

Podle všeho nešlo třeba o nepovedený nebo špatně skladovaný kus. Stačilo se totiž podívat na složení. V Itálii se Cornetto vyrábí tak, jak byste si představovali, a to ze smetany, čerstvého mléka, vaječných bílků a másla. Tak si člověk představuje kvalitní potravinu, za kterou je ochoten dát své peníze.

Pokud jste si ale také říkali, proč jsou zmrzliny v České republice tak nechutné, zde máte odpověď. V českém Cornettu, podobně jako v dalších zmrzlinách od tohoto výrobce, se totiž nepoužívá mléko čerstvé, nýbrž to z prášku. To by se ještě dalo překonat, jenže ve složení z nějakého důvodu chybí máslo, smetana i vejce. Tedy tři suroviny, které dávají zmrzlině příjemnou chuť. Ptáte se, čím se v české verzi nahrazují? Inu, jsou to nechvalně proslulé rostlinné tuky.

Prostě to nekupujte

Výroba takové zmrzliny je totiž zcela jednoznačně levnější. Bohužel je velkým nešvarem, že výrobci cpou do všeho určeného pro český trh právě tyto rostlinné tuky. Zákazníci toho ovšem mají už plné zuby.

Čtěte také: Slevy v obchodech už budou platit jen pro někoho. Češi už toho mají plné zuby

Podle mě tady pomůže jen bojkot. Nekupujte ten odpad v Česku. Prostě ne,” uvedl k tomu marketér Martin Jaroš, který je jednáním velkých značek v České republice naprosto zhnusen.

Foto: Shutterstock

6 názorů u článku “Už je to tady. Češi začínají bojkotovat potraviny, které nám sem vozí. Samý hnus

  1. Já si tady v Česku koupila už mrože, Míšu, nebo Magnum zmrzlinu, a normálně mi to chutnalo, tak nevím o čem je tady řeč.. 😄🤷‍♀️

  2. Právě jsem otevřela Relax mandarinka_pomeranč. Ovoce jsem cítila v kombinaci s chemickou příchutí. Už nikdy více.

  3. Kde je ten bojkot, co už prý je tady? Alespoň podle nadpisu tedy.

  4. Já třeba bojkotuji již léta potraviny vyráběné podniky velkoagrárnika a velkouzenáře Babiše

  5. No, nevím, zatím vidím, že u nás vznikají, a nejenom vznikají, speciální prodejny s prošlými potravinami ze západních zemí.

    Myslite, že je to něco jiného? Já myslím, že není.

  6. Nikol – Nejde o naše domácí české výrobce, jako je Mříž či Míša. Jedná se o Algidu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *