18/10/2024

Televize v České republice procházejí poměrně složitým a rušným obdobím. Zatímco ještě před pár lety stačilo natáčet přihlouplé nekonečné seriály a do toho nějaké ty detektivky, navíc pořád se stejným obsazením, teď už je divák přeci jen náročnější. A přestože ještě klasickou lineární televizi nehodil takříkajíc přes palubu, rozhodně požaduje kvalitní materiál.

Pořady se ruší

Ten mu nově poskytuje třeba i Warner TV, což je pro české komerční televizní stálice obrovská konkurence. Pociťuje to třeba Prima, která v posledním roce není s to natočit něco rozumného, aby na to diváci byli ochotni koukat. Oproti tomu Nova je na tom výrazně lépe. Její seriály, byť premiérově vydávané na platformě Voyo, jsou divácky úspěšné.

Na druhé straně to ovšem znamená rušení formátů, které nemají takový potenciál nebo se neosvědčí. A právě takováto kontrola na Nově velmi dobře funguje, což ale čas od času vede i k nepříliš hezkým koncům. Jako právě teď, když byla zrušena Víkendová Snídaně s Novou.

Řada moderátorů této relace se musela přesunout jinam, ale na některé místo už nevyzbylo. Je zkrátka nutné šetřit a televize si napříště vystačí s menším počtem drahých moderátorů než dosud. Je ostatně známou věcí, že podobné, živě vysílané pořady, jsou drahou záležitostí.

Snídaně s Novou doznala velkých změn v moderátorském složení. / TV Nova

Vzala to překvapivě dobře

Ze všech nejvíce to odnesla herečka a moderátorka Miluše Bittnerová, která byla se Snídaní s Novou již velmi úzce spjata. S Pavlem Svobodou tvořila stabilní a oblíbený moderátorský pár. Jenže zatímco Svoboda se na Nově udržel, Bittnerová dostala nelítostného padáka.

Zachovala se nicméně jako profesionálka, která rozhodně nebude prát špinavé prádlo na veřejnosti, jak někdy bývá nemilým zvykem. “Popravdě, všichni moderátoři Snídaně říkají, jak tu práci měli rádi a jak je to hodně bavilo. Trochu jsem si říkala, jestli zbytečně nepřehání. Teď chápu a jsem další, kdo prohlásí, že ty dva roky ve Snídani byly skvělé,” konstatovala Bittnerová, která také poděkovala za šanci, kterou na TV Nova dostala.

Čtěte také: Zbrusu nová televize v Česku pro všechny zdarma. Nova a Prima mají problém, tohle tu ještě nebylo

Takové smíření s osudem se u českých hvězd jen tak nevidí. Je ale pravdou, že Miluše Bittnerová, snad i proto, jaká je, nemá o nabídky nouzi, a bude se tedy věnovat svým dalším kšeftům. A je také pravdou, že pokud by se do bývalého zaměstnavatele opřela, ti ostatní potenciální by to viděli, a možná už by jí lano neposlali.

Foto: Český rozhlas

1 názor u článku “Slavná herečka dostala padáka z TV Nova. Letěla doslova na hodinu. Co se stalo?

  1. no jistě, všem to něco dalo, takže pozitivně se vyjadřovat je povinnost, něco mi to připomíná, dotaz do rádia jerevan,, kdysi,, : je možno souložit na svátek práce? ,, tj. 1.5. a vymysleli to amíci a dodržoval to i Bata,, ano je možno ale radost ze svátku práce nesmí převýšit radost ze soulože. takže ani dnes se nesmí říkat vše a už vůbec ne oponovat, tak toto nevymyslel ani orwel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *