18/10/2024

Většina lidí se domnívá, že herci v České republice mají zbytečně vysoké příjmy. Kromě toho, že dostávají peníze za nejrůznější role ve filmech, seriálech a na divadle, využívají také své slávy na sociálních sítích, kde dostanou bokem ještě stovky tisíc korun každý měsíc. Někteří dokonce i více.

Velmi složitá situace

Přesto se ale jsou někteří tuzemští herci schopni dostat do pořádné šlamastyky. Vyprávět by mohl Marek Taclík, který je jedním z nejobsazovanějších českých herců posledních let. Tomu by odpovídal velmi kvalitní životní styl.

Jenže o něj herec vlastními chybami přišel. Ačkoliv měl skvělé příjmy, vše dokázal utratit a ještě si napůjčoval od bank a dalších institucí. Nakonec všechno prasklo. Rozjely se proti němu exekuce, které nedopadly nejlépe. Veškerý jeho zbylý majetek šel do dražby a herec vyhlásil osobní bankrot.

To jediné ho nakonec zachránilo, jelikož z celé věci nakonec může vyjít z čistým štítem. Po dobu pěti let musel splácet částku ve výši 24 000 Kč, což není zase tak mnoho, v porovnání s tím, jaké nasekal dluhy. Ovšem i s tím měl herec, navzdory značným příjmům, problémy. v roce 2021 uhradil o 70 tisíc korun nižší částku, než měl. Dokonce hrozilo, že mu bude tento výhodný režim zrušen a opět se po něm bude chtít splacení celé částky.

Nasekat takové dluhy je opravdové umění. A navíc je ještě nesplatit.

Takhle to nemůže být

V rejstříku se potom podle CNN Prima News objevila informace o tom, že se kvůli dluhům musel nechat zaměstnat, a to v umělecké agentuře Zedna. Podle všeho tak vedle herectví musí vykonávat ještě další práci, na kterou nebyl příliš zvyklý.

Zdá se, že nakonec se Marku Taclíkovi podaří z celé situace vyhrabat. Je ovšem otázkou, zda je to takto správné. Tento člověk má pravděpodobně možnost ještě vydělat miliony korun. To se mělo zohlednit při schvalování oddlužení. Takto totiž na jeho prostopášnosti tratí věřitelé, kteří mu peníze půjčili.

Čtěte také: Prima předvedla televizní dno. Dejdar dostal od diváků solidní čočku. Na to se nedá vůbec koukat

Pakliže se bude takto postupovat, budou si lidé dělat, co se jim zachce. Nadělají dluhy a potom se velmi jednoduše oddluží. To však povede jen k tomu, že banky nebudou tak ochotné poskytovat úvěry, případně budou pro běžné občany výrazně dražší.

Foto: Český rozhlas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *