28/09/2024

Česká televize stále víc a víc ujíždí na jednu stranu názorového spektra. I diváci, kteří ji dosud brali na milost, jednoznačně vidí, že tady se opravdu neměří všem stejným metrem. Jakmile se objeví určitá anomálie, která představitelům a moderátorům ČT není po chuti, okamžitě se na ni zaměří a snaží se ji potlačit.

Jste burani

Jenže ono to jde stále hůře a naopak je to pořád viditelnější. Bohužel zjevně nemohlo ani jmenování nového generálního ředitele Jana Součka, který je prakticky neviditelný a zjevně byl pohlcen atmosférou Kavčích hor. Na obrazovkách mu tak nadále vysílají zdivočelí moderátoři, kteří si dělají už opravdu, co se jim zachce.

Příkladem je nově opět pořad 168 hodin, který aktuálně čelí kritice prakticky každý týden. Tentokrát to však Nora Fridrichová se svým týmem pořádně přehnala. Na sociální síť X umístila citaci jednoho z respondentů reportáže o úspěchu Filipa Turka. “Typický volič Filipa Turka je mladší, méně vzdělaný muž, který slyší na trochu buranské chlapáctví okořeněné vůní benzínu,” vytasil se tento člověk se sdělením, které nemá absolutně žádnou oporu v datech.

Fridrichová si vždycky najde někoho, kdo za ní řekne to, co si myslí ona sama,” napsal jeden z diskutujících. Takto to skutečně působí, jelikož jsou to právě tvůrci reportáže, kdo zodpovídá za její vyznění. A tady to bylo naprosto jednoznačné. Turek a spol. jsou burani, které volí nevzdělanci. Žádný oponentní názor nezazněl.

Už to stačilo

Jenže v diskuzi to vře a Fridrichové nedal za pravdu prakticky nikdo. “Tak nějak bych si myslel, že je ČT televizí všech, tedy i těch 10 % voličů co volil Turka. Strašně hloupý komentář,” uvedl další z diskutujících. Ti se potom baví také o tom, že nejde vůbec o zanedbatelnou část společnosti na to, aby byla takto označována. Nehledě na to, že se tam ke své volbě hrdě hlásí vysokoškolsky vzdělaní lidé.

Čtěte také: A je to venku. Česká televize napálí lidem poplatky. Kdo nezaplatí, schytá horentní pokuty

Je přitom zajímavé, že tady se baví lidé na úrovni a rozhodně nejde o nějaký okraj společnosti. Mnozí z nich pochybují o tom, že je Česká televize v této podobě něčím prospěšná, když tu akorát zkresluje realitu. Někteří navrhují zrušení veřejnoprávního média jako nejlepší možnost. Nejde přitom zdaleka o první přešlap Nory Fridrichové. Za poslední doby jich je celá řada a byla za ně už i na koberečku. Nic si z toho ale zjevně nedělá. Tak je otázkou, zda by se její působení nemělo ukončit.

Foto: Shutterstock

5 názorů u článku “Fridrichová udělala hrozný malér. Lidé chtějí rušit Českou televizi. To je konečná

  1. ČT tato vláda nedá do latě, neb TV lže v její prospěch.
    Musel by přijít nějaký český Fico a většínu osazenstva,krom techniků, vypoklonkovat!

  2. Já už dávno ČT nesleduji protože je to televize pětikoaliční žumpy. A neplatil a platit nebudu.

  3. O objektivitě České televize by se dalo s úspěchem pochybovat. Není občanů, platících koncesionařů. Zprivatizovali si ji její zaměstnanci a redaktoři. Její vysílání je nevyvážené a tendenční. Hlásá názory pouze jedné skupiny obyvatel. Dříve opozice a dnešní koalice v ní mají hlavní slovo. Ukázalo se to v plné nahotě v době před volbami do Evropského parlamentu. Tato televize není veřejno právní ale v podstatě už privátní. Vláda však uvalila zvýšené poplatky i na ty co ji trvale nesledují a ani nechtějí.

  4. Ostatní privátní televize se chovaji daleko vyváženěji a objektivněji než Česká televize. Česká televize v současné formě je už přežitek doby. Ve všem se podobá ČT před rokem 1989. Proniká do ní cenzura a jednostranost.

  5. Začínám se bát o naší demokracii vybojovanou po roce 1989. V mediich se pomalu začíná uplatňovat cenzura a tendenční překrucování pravdy. Dokonce už i prezident rozšířil kancelář pro dezinformace o další zaměstnance. Vznikají nám tady další ministerstva pravdy. Toto předvídal George Orwell ve své Farmě zvířat a především v 1984 a varoval před tím i Karel Kryl. Lež a překrucování faktů se stala politikou této vlady a jejich ministrů. Na diskusích se pravda cenzuruje a umlčuje vyloučením respondentů na nějaký čas. Dochází k porušování Ústavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *