18/10/2024

Počasí o letošním létě je skutečně nevyzpytatelné. Máme tu jednu otočku za druhou, tudíž není snadné něco predikovat. Například dnes jsme zažili skoro až chladné ráno, kdy teploty klesaly i pod 10 stupňů Celsia. To však brzy bude pouze vzpomínkou, jelikož do České republiky se řítí pravděpodobně největší vedra letošní sezóny.

Horko v noci i přes den

Ještě ve čtvrtek bude poměrně příjemně, přičemž teploty by měly dosáhnout maximálně 25 °C, už v pátek se to začne pořádně rozjíždět. V noci sice bude příjemný chládek, avšak přes den dosáhnou teploty 28 °C, na Moravě potom až 30 °C. Ovšem třeba na Šumavě bude stále příjemné letní počasí s 21 °C.

Opravdu nepěkné to bude v sobotu, kdy nejvyšší denní teploty vystoupají na 28 až 33 °C, na jihu Moravy až 35 °C. Odpoledne a večer mohou přijít přeháňky, které by vedro mohly alespoň trochu zchladit.

Ze soboty na neděli zažijeme skutečně teplou noc, kdy se teploty budou pohybovat mezi 22 až 18 °C. Přes den potom teploty dosáhnou 26 až 30 °C. Oproti prvnímu dni víkendu to tedy bude lepší, ovšem nejde o nějakou otočku trendu.

Celý týden bude teplo

Vysoké teploty by měly přetrvávat i v dalším týdnu, kdy se budou pohybovat kolem 30 °C, avšak není vyloučeno, že přijde ještě korekce směrem vzhůru.

Český hydrometeorologický ústav raději vydal předběžné varování před vysokými teplotami s tím, že lidem doporučuje, aby sledovali předpověď počasí, kterou bude upřesňovat. Mohou totiž přijít důležité výstrahy.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *