04/07/2024

Zatímco televize Nova sbírá v poslední době jeden úspěch za druhým a navyšuje svůj podíl na sledovanosti, konkurenční Prima tomu může jen smutně přihlížet. Nástup Novy totiž vůbec nezachytila, což platí na všech frontách. Vůbec jí nezafungovaly pořady, do kterých hodně investovala a na které v posledních měsících vsadila. Podle všeho to bude mít závažné důsledky.

Šéf selhal

Asi tím nejviditelnějším propadákem poslední doby byla kombinace kuchařské a reality show Česko na grilu. Pro tento pořad se na Primu s velkou parádou vrátil šéfkuchař a moderátor Zdeněk Pohlreich, který předtím zběhl na Novu, což bylo bráno jako velký podraz. Tam se mu však příliš nedařilo, a tak se rozhodl obnovit svou zašlou slávu na domovské stanici.

Nemohlo to ale dopadnout hůře. Už první díl pořadu s nějakými 300 tisíci sledujícími v hlavním sobotním vysílacím čase značil velký průšvih. A pak už to jelo jen dolů. Prima musela zareagovat a Pohlreichův pořad potupně přeložila do času, kde se obvykle vysílají reprízy nebo propadáky. Přesně tím Češko na grilu bylo a na poslední díly už vůbec nikdo nekoukal.

Kdyby šlo o ojedinělé extempore, asi by se nad tím dalo mávnout rukou. To se zkrátka někdy přihodí. Jenže v případě Primy jde jen o další problém v řadě. Televize totiž slízla obrovsky negativní publicitu už se seriálem Eliška a Damián. Reklamou lákající na toto dílo přitom předtím oblepila celou Českou republiku. Diváci tak byli zákonitě natěšení na to, co jim Emma Smetana a spol. předvedou.

Chystá se nová řada pořadu Ano, šéfe. Panují ale obavy, aby to nebyl další průšvih.

Jedna bída za druhou

Výsledek byl ale zcela tragický. Vznikl zde pravděpodobně jeden z nejhorších českých seriálů všech dob, a to s mizernou výpravou, nesmyslným scénářem a nulovými hereckými výkony. Jak někdo mohl něco takového pustit do vysílání, nad tím si experti na televizní tvorbu dodnes lámou hlavu.

Bohužel se potíže táhnou dále. Na Primě doslova selhal pokus o další nosný seriál Dobré zprávy, stejně jako počin Lež na pláži. Kvůli tomu nakonec musela uskutečnit škatulata s dobíhajícím seriálem Zoo. Ten měl původně doběhnout o prázdninách, ovšem vzhledem k nedostatku adekvátních náhrad musela Prima závěr přesunout do důležitějšího podzimního vysílacího schématu, aby vůbec měla co dávat.

Čtěte také: Po 27 letech končí na Nově její velká moderátorská hvězda

Podle zákulisních informací se Prima nachází před velkou restrukturalizací, protože v současné podobě jednoznačně selhává a nedokáže konkurovat našlápnuté Nově. Dalším propadákem je ostatně její streamingový projekt Prima+, který se absolutně nedokáže rovnat konkurenčnímu Voyo.

Foto: TV Prima

1 názor u článku “TV Prima má velký průšvih. V televizi probíhá zemětřesení, odnesl to Pohlreich

  1. Tv Prima prostě “přehlédla”, že “Šéf” v jakékoliv podobě je už okoukaný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *