25/04/2024

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Přestože už se všichni tito slavní pánové zařadili mezi sportovní důchodce a pohybovým aktivitám se tedy věnují spíše rekreačně, nezávisle na sobě upekli překvapivé návraty k původnímu zaměstnání.
Zdroj fotografie: Pixabay.com

Přestože už se všichni tito slavní pánové oficiálně zařadili mezi sportovní důchodce a pohybovým aktivitám se tedy věnují spíše rekreačně, nezávisle na sobě letos upekli senzační a zároveň překvapivé návraty k původním profesím. Koho konkrétně brzy uvidíme v boxerském ringu, zápasnické kleci, na závodní dráze nebo uprostřed fotbalové brány? Odpovědi se skrývají v následujících řádcích.

Petr Čech

Začneme velkolepou událostí, která se jako jediná přímo dotýká České republiky. Legendární fotbalový brankář Petr Čech, jehož úspěšná éra mezi třemi tyčemi přibližně před dvěma lety oficiálně skončila, byl koncem října nečekaně dopsán na soupisku londýnské Chelsea. Důvody tohoto rozhodnutí jsou čistě praktické. Doba koronavirová si kvůli reálné hrozbě rozsáhlých karanténních opatření žádá dostatečně širokou soupisku. Osmatřicetiletý rodák z Plzně se tak určitě nestane klubovou jedničkou. Za normální situace dokonce neusedne ani na lavičku náhradníků. Sloužit bude zkrátka jako taková pojistka před zbytečným odkládáním soutěžních zápasů či nepříjemnou kontumací. Jak ale trenér Frank Lampard dodává, vrcholnou úroveň Čech nepochybně zvládne.

Fernando Alonso

Začátek letošního července potěšil příznivce kvílejících gum a nadupaných motorů. Devětatřicetiletý španělský závodník Fernando Alonso navzdory pokročilému věku odhodil důchodcovské hole a ohlásil návrat do královské disciplíny automobilového sportu. Fanoušci Formule 1 jsou pochopitelně zvědaví, jak se poměrně dlouhá pauza promítne do jeho jezdeckých kvalit. Horkokrevný Španěl nicméně tvrdí, že se stále cítí jako mladík a stáje Renault jeho opětovným angažováním jenom získají. Nechejme se tedy překvapit, zda-li rodák z Ovidia probudí vítězného ducha, který přes dva roky tvrdě spal. Že by se rýsoval v pořadí třetí mistrovský titul sice není příliš pravděpodobné, ale ani nemožné.

Conor McGregor

S trochou nadsázky si dovolíme tvrdit, že irský MMA zápasník Conor McGregor na překvapivých odchodech ze scény a následných velkolepých návratech vybudoval kariéru. Takřka identický scénář se nyní opakuje potřetí v krátkém časovém horizontu, protože dvaatřicetiletý rodák z Dublinu navzdory silným slovům vůči organizaci UFC oznámil další zápas. Dne 23. ledna na půdě Las Vegas proběhne akce UFC 257, o jehož hlavní program se postarají právě McGregor a Dustin Poirier. Jednatřicetiletý americký bojovník si touží napravit reputaci, stejného soupeře totiž před šesti roky neporazil. Momentálně má výhodu lepšího postavení v žebříčku i daleko větší zápasnické praxe.

Mike Tyson

To nejlepší na závěr. Fanoušci bojových sportů se již brzy dočkají návratu absolutního krále boxerských ringů. Legendární Mike Tyson po patnáctiletém půstu absolvuje očekávaný exhibiční zápas, navíc se postaví neméně kvalitnímu soupeři. Roh proti čtyřiapadesátiletému rodákovi z Brooklynu zaujme jednapadesátiletý Roy Jones mladší. Veteránské měření sil proběhne na půdě amerického Los Angeles už koncem listopadu. Akcí i přípravou obou hlavních aktérů následně provede jedinečný dokument.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *