29/03/2024

Zdroj fotografie: Pexels.com

Hokejová Olomouc vyhlíží dalšího hvězdného protivníka. Během nadcházejícího týdne ji čeká HC Sparta Praha. Tradiční metropolitní klub vnímá soupeřovy přednosti, zároveň ovšem věří, že sérii zvládne.
Zdroj fotografie: Pexels.com

HC Sparta Praha se během nadcházejícího týdne postaví nevyzpytatelnému soupeři. Hokejová Olomouc senzačně pokořila favorizovanou Plzeň a nyní neohroženě kráčí vstříc dalšímu extraligovému velikánovi. Jaké má podceňované hanácké mužstvo šance? Ovládnutí čtvrtfinálové série by se navzdory úctyhodné houževnatosti a sympatickému hernímu projevu rovnalo téměř zázraku. „Máme respekt, ale nebudu zastírat, že jsme obrovští favorité. Kvalita je na naší straně, kluci jen musí plnit pokyny trenérů,“ uvedl prostřednictvím oficiálních webových stránek sportovní ředitel tradičního holešovického klubu Petr Ton.

Plzeňská Škodovka překvapivě ostrouhala. Olomouc prožívá euforické stavy

HC Škoda Plzeň disponovala ohromnou palebnou silou a úctyhodnými klubovými statistikami ze základní části. Během vyřazovacích bojů proti všeobecně podceňované Olomouci nicméně fatálně selhala. Tradiční hanácké mužstvo dokázalo eliminovat největší ofenzivní hrozby (vysoce produktivní hokejisté jako Milan Gulaš, Tomáš Mertl, Petr Straka nebo Petr Kodýtek zůstali daleko za očekáváním) a rázem se stalo černým koněm české nejvyšší soutěže. Překvapilo houževnatostí, obětavostí, bojovností a obrovským nasazením. HC Sparta Praha si největší přednosti svého čtvrtfinálového protivníka pochopitelně uvědomuje. Zároveň ale pevně věří, že nadcházející vzájemná utkání přinesou postupové oslavy.

„V první řadě musím říct, že máme k Olomouci velký respekt. Zároveň si troufnu tvrdit, že série bude zejména o nás, protože jsme v základní části prokázali sílu i kvalitu, kterou musíme potvrdit,“ uvedl prostřednictvím oficiálního sparťanského webu sportovní ředitel Petr Ton. „Všichni víme, čím je Olomouc už několik let nebezpečná. Zápasy hraje ve vysokém nasazení na hraně faulů a obětavosti. Čekají na rychlé protiútoky, které dokážou využít, ale nesmíme opakovat scénář z předkola a pustit je třeba do vedení 2:0. Máme respekt, ale nebudu zastírat, že jsme obrovští favorité.“

Kvalita je na naší straně a brankáře máme vyřešené, říká Petr Ton

Sedmačtyřicetiletý funkcionář dále připomněl náročnost vzájemných duelů v základní části. „Oba zápasy byly fyzicky náročné, ale ne pokaždé se dá defenzivou vyhrát celá série. Tím nechci snižovat kvalitu Olomouce, ale čtvrtfinále bude o nás. Nesmíme upozadit naši hokejovou kvalitu na úkor jejich bojovnosti. Kvalita je na naší straně, kluci jen musí plnit pokyny trenérů,“ prohlásil sebevědomě. „Všichni si uvědomují, že se o celkovém úspěchu sezony rozhoduje v play-off. Kluci vítězství v základní části oslavili, ale čeká nás důležitější úkol.“

Úřadující šampion základní části hokejové Extraligy disponuje vskutku kvalitním brankářským tandemem. Protože se zajímavými individuálními statistikami blýskl Matěj Machovský i Alexander Salák, mohou během nadcházejícího play-off teoreticky nastupovat oba. „Machy odchytal v sezoně spoustu zápasů a útlum potká každého. Víme, že poslední dobou byl Saša o něco jistější a měl vynikající čísla, ale pořád se bavíme o deseti zápasech. Machy měl takové období také. Víme, kdo ve čtvrtfinále začne, přesto je teoreticky možné, že se v případných dalších sériích mohou prostřídat. Kdo chce vyhrát titul, musí mít dva kvalitní brankáře, protože málokdy odchytá všechno jeden brankář,“ sdělil Ton.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *